Förra veckan var jag i Zambia. Med mig hade jag Cajsa som är här i Nelspruit på Missionscentret i 1 1/2 månad som volontär. Cajsa kommer från Timmersdala, samma lilla by som vi kommer från, och hon är mitt kusinbarn. Kul att hon är här och kul att hon ville följa med till Zambia.

De första dagarna var också Monica Woodhouse, EFK missionär, och Steven Wetton från Give a Child a Family med eftersom vi hade workshop med MBA, samarbetskyrkan i Zambia.
Deras styrelse var samlade plus några till och det var andra mötet med hela styrelsen då fokuset var på Barns rättigheter. De har arbetat med en Barnrätts policy som vi pratade om tillsammans, om hur den kan bli ett verktyg i arbetet för barns rättigheter och inte bara en policy i en pärm. Många intressanta samtal fördes, och jag är imponerad av hur mycket de redan gjort och är beredda att göra för att vara med och skapa trygga platser för barn, i kyrkor, hem och samhällen. Tack alla ni som är med och stödjer detta viktiga arbete!

Efter dessa dagar i Ndola åkte jag och Cajsa med Adamson, Director of MBA, mot Mongwe. På väg dit stannade vi på Fiwale Bible school, den skola där MBAs pastorer utbildar sig och där EFK stöttar flera studenter genom stipendium de får.

Här är fyra av de studenter som får stipendium via EFK. Att vara med och göra det möjligt för människor att få en utbildning är något som vi verkligen tror på och upplever meningsfullt. De utryckte stor glädje och tacksamhet över att kunna studera. När jag frågade vad den största utmaningen för dom var så sa de alla, “böcker”. De hade ingen möjlighet att köpa de böcker de behövde för att studera. Det finns ett bibliotek på skolan men som alla vet så behöver man också kunna studera hemma. Särskilt med så stora familjer som de har. Dessa herrar har 7, 8, 8 och 9 barn var!
En glädje att möta dom.

Sen for vi vidare mot Mpongwe, men det får bli ett eget inlägg om det.

Anneli