Livet och arbetet som regionledare är ofta intensivt, med fulla arbetsdagar och en hel del resande. Därför har jag en sak jag ägnar mig åt för att koppla av och rensa tankarna; Cyklingen. Närmare bestämt MTB. Er som följer via sociala medier har säkert sett detta.
Egentligen är det inte särskilt avkopplande. Det kan rent av vara plågsamt ansträngande, inte minst i uppförsbackarna. Det finns gott om backar i Mpumalanga. Men faktum kvarstår, jag mår väldigt bra av att ägna mig åt cyklingen.

I januari gjorde jag mitt längsta MTB-lopp nånsin. 77 km uppe i bergen utanför Barberton. Det var cykling längs vägar och stigar uppe bland skogsplanteringar och gruvområden i ett otroooooligt vackert landskap. Rent fysiskt var det krävande, men samtidigt en lisa för själen.
Starten tidigt på morgonen i Barberton
Morgondimmorna i bergen utanför Barberton

Mountainbike är en stor folksport här i Sydafrika, det finns flera lopp i månaden att cykla om man vill. Jag kommer göra fler lopp, förmodligen inte lika långa. Det finns en bra MTB-anläggning en halvtimme utanför Nelspruit, dit brukar vi åka ibland. Men egentligen är det bara att ta cykeln och ge sig ut i backarna här utanför för ett rejält träningspass. Tar man sig upp en bit får man otrolig belöning i form av magnifik utsikt.

Efter 2h längs Uitkyk road öppnar sig denna utsikten.
Peter Lindholm, Noah Lindholm och undertecknad i Mankele MTB-park.

Minst ett par ggr i månaden försöker jag hinna med att cykla med en klubb i en av förorterna till Nelspruit, Zwelisha Cycle Kids. Det är ett projekt som kyrkan här driver där man samlar barn och ungdomar runt cyklingen med syfte att ge dom en meningsfull fritid, gemenskap och självförtroende. För några har cyklingen blivit skillnaden i livet som gör att man orkar stå ut och fortsätta skolan, trots tuffa hemförhållanden. Plus att man blir vältränad. De äldre killarna i klubben cyklar utan problem ifrån mig, då känner jag mig som gubben på cykeln. Cyklingen är en viktig del av mitt liv och det är fantastiskt roligt att kombinera det med ett meningsfullt engagemang i den här klubben.

Zwell kids på gång

Jag, Isak Lindsmyr och Mattias Lindsmyr efter förra lördagens lopp.